Videnpilot på en halv time

SMV-nyhedI den lille virksomhed Dangro Nordic brugte de cirka en halv time på at ansøge om at få støtte til en videnpilot. Det fortæller medejer Per Øe Nørgaard.

SMV

Af Mads Matzon, DJØF.

Hvem er I?
”Vi er en lille specialefoderstofvirksomhed, som primært producerer hestefoder.”

Og I har en videnpilot ansat?
”Ja. Ulrik Torp Svendsen. Han er uddannet cand.merc.IMP. (Industrial Marketing and Purchasing).”

 

Hvorfor ansatte I ham?

”For at sætte fokus på vores kommunikation med kunderne. Så vi får en mere stringent markedsføring og kommunikation med dem.”

Hvordan fandt I frem til Ulrik?

”Vi talte med vores erhvervscenter her i Ringkøbing-Skjern Kommune. De hjalp med at få en jobannonce ud de relevante steder. Vi fik små 20 ansøgninger, og havde nogle af dem til samtale, og vi endte så med at ansætte Ulrik.”

Hvordan ansøger man om støtte til en videnpilot?
”Man går ind på internettet og laver en ansøgning, som man udfylder og sender af sted.”

Hvor lang tid tager det at udfylde selve ansøgningen?

”Måske et kvarter til en halv time, så er man færdig med det. Det er absolut ikke svært.”

Hvad er det så, Ulrik gør for jer?

”Vi har fået mere fokus på vores eksport, hvor vi er ved at komme ind i Norge. Vi havde heller aldrig fået lavet en ny hjemmeside, hvis det ikke var fordi, Ulrik laver en nu. Vi er også kommet på Facebook på grund af ham. Der er ingen tvivl om at vores kommunikation til vores slutbrugere er blevet væsentligt bedre.”

Kan I ellers mærke en forskel?

”Det synes vi. Det giver både nogle udfordringer, fordi han stiller spørgsmålstegn ved nogle af de ting, vi gør. Men det giver også frihed, fordi der er ting, man kan lægge fra sig, og så vide at Ulrik tager sig af dem.”

Har du et råd til andre virksomheder?

”Hop på videnpilot-ordningen, men gør dig først klar, hvad dit behov er. Hvis du finder ud af, hvad du mangler i virksomheden, er der stort udbytte af at have en videnpilot. Det er en god måde at få gjort nogle ting på, som man ellers ikke ville få gjort.”

Læs mere
Hvis du er interesseret i at ansætte en akademiker, kan du læse mere her.