Videnpilot skaber udvikling hos Elstyrken

SMV-nyhedFor elektrikerfirmaet Elstyrken var en akademiker løsningen på en voksende administrationsbyrde. De ansatte derfor en cand.scient.pol. Hør om deres erfaringer.

SMV

Elstyrkens direktør og ejer Jakob Hansbøl og Elstyrkens Videnpilot Pia Dal.
Foto: Mads Matzon
Obs. Videnpilot-ordningen er fra august 2014 erstattet af InnoBooster-ordningen.
Læs om InnoBooster her

Af Mads Matzon, DJØF

Hvad er Elstyrken?
”Vi er et elektrikerfirma, som laver el-installationer både til private og til erhverv. Vi er 15 ansatte.”

Og I har ansat en videnpilot?
”Ja, vi ansatte en videnpilot til at udvikle og optimere vores administration som for eksempel kvalitetssikringssystemer og andre bureaukratiske krav. Der var alle mulige administrative ting, hvor vi mest udførte brandslukning og derfor manglede hjælp til at få organiseret det hele.”

Hvordan foregik det, inden hun kom til?
”Der gjorde vi det selv. Det var noget, der blev gjort, når det var allermest nødvendigt, eller faktisk når det næsten var for sent.”

Kan I mærke en effekt af hendes arbejde?
”Ja bestemt. Vores skuldre er blevet lettede, fordi vi har fået styr på vores kvalitetssikring og vores registrering.  En masse arbejdsprocesser er blevet mere effektive, og der er blevet lavet aftaler om, hvordan vi gør tingene, så de bliver gjort ensartet.”

Hvordan fik I hende ind?
”Det var et konsulentfirma, der gjorde os opmærksomme på Videnpilotordningen og den mulighed, den giver for at udvikle virksomheden.”

Hvordan søgte I så?
”Vi skrev nogle nøgleord til problemer, som vi havde behov for at få løst. Så lavede konsulentfirmaet et stillingsopslag, som de sendte ud til de relevant steder. Vi fandt så frem til Pia og søgte om tilskud til en videnpilot. I løbet af fire uger fik vi tilsagn fra Styrelsen for Forskning og Innovation om tilskud til videnpilot-stillingen.”

Hvilken forskel gør hun?
”Der er kommet meget mere styr på det administrative. Helt lavpraktisk er der kommet styr på vores kvalitetssikring. Derudover har vi fået lavet en virksomhedsplan, og fremadrettet er vi ved at få lavet en strategi omkring vækst. Vi har fået defineret en målsætning samtidig med, at vi også har fået lavet en struktur og en organisationsplan.”

Hvad vil du anbefale andre små eller mellemstore virksomheder?
”Jeg vil anbefale, at folk kaster sig ud i at ansætte en akademiker. Hvis man vil være med forrest i udviklingen og drive en virksomhed, der er innovativ, og hvor der sker noget, så er det er vejen frem.”
 

Er videnpilot-ordningen noget for din virksomhed?
Hvis ikke kan det være, at du kan hente hjælpe i en af de andre ordninger, som giver støtte til at ansætte en højtuddannet.
Læs mere her: Få støtte til at ansætte en akademiker

Kontakt

 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169

Få hjælp til at ansætte en akademiker

Disse sider er skrevet i samarbejde med Djøf.
Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende.

Djøf tilbyder dig følgende gratis:

 • Råd om hvilke kompetencer virksomheden har brug for at tilføre lige nu.
 • Rådgivning om tilskudsordninger, der gør lønudgiften mindre.
 • Hjælp til at lave en effektiv jobannonce.
 • Gratis annoncering på Djøf jobunivers . Første gang du annoncer er gratis. Ligesom det altid er gratis at annoncere, når der er tale om: studenterjob, praktikstillinger, vikariater, videnpilot og andre løntilskudsstillinger.

Djøfs jobbank får cirka 60.000 besøg om måneden, når Djøfs medlemmer leder efter jobs inden for økonomi, it, forretningsudvikling, salg og markedsføring, jura, logistik med videre.

Vil du vide mere om at ansætte en djøfer, kan du kontakte Steen Vive hos Djøf på 33 95 97 02 eller stv@djoef.dk