Erhvervsjurist på lastvognsværksted

Laila Pedersen navigerer mellem værkstedshumor, pin-up plakater og lastbilsdæk i et lille
familiedrevet lastvognsværksted i Skjern.


Obs. Videnpilot-ordningen er fra august 2014 erstattet af InnoBooster-ordningen.
Læs om InnoBooster her

Vi befinder os i udkanten af byen Skjern i Vestjylland. Tæt på Statoil-tanken og pølsevognen ´Stoppestedet´ ligger ´Last- Bus & Dækcenter Vestjylland A/S´. Cand.merc.jur.
Laila Pedersen pendler hver dag 175 kilometer fra Aalborg for at bidrage med sine akademiske kompetencer i den lille virksomhed.

”Optimering og juridisk bistand,” svarer hun kort til spørgsmålet om, hvad hun mere konkret laver for værkstedet. Optimeringen består i at strømline kundebetjeningen og arbejdsprocesserne. Den juridiske bistand handler blandt andet om afbetalingsordninger, forsikringssager og en smule personalejura.

”Pengene kommer hurtigere ind fra kunderne efter, jeg er startet. Kunderne er også tilfredse med, at de får regningerne hurtigere ud. I forhold til det juridiske er det billigere at bruge mig, fordi jeg sidder i virksomheden og har en tæt dialog med chefen, end at sende det hele ud til en advokat.”

Hun blev ansat i oktober sidste år og har følt sig godt modtaget af de ti mænd på værkstedet, rengøringsdamen samt chefen Michael og hans kone Jane.

”Hvis jeg bliver lidt for akademisk, kan de godt finde på at sige, at jeg skal lægge det på hylden. Men de snakker jo også fagsprog, hvor jeg nogle gange ikke fatter, hvad det handler om. Det drejer sig jo bare om at spørge om de ting, man ikke forstår.”

Lønnen skræmmer ikke
Lastvognsværkstedet er ikke en typisk Djøf-arbejdsplads, men Laila Pedersen føler, at hun er faldet godt til. Hun har blandt andet fået sig en kalender med afklædte mænd som modvægt til værkstedets pin-up kalendere. Værkstedshumoren sætter hun pris på. Når mekanikerne for eksempel sætter hende til at gøre rent på værkstedet, fordi hun er kvinde, svarer hun, at hun er for dyr til den slags opgaver. Det må lærlingene klare.

”Jeg får stort set samme løn som chefen. Jeg får faktisk mere i løn her, end jeg gjorde i mine tidligere jobs i SKAT og ved Elforsyningen. Jeg klager ikke over lønnen, og den skræmmer mig slet ikke væk,” siger hun og fortsætter:

”Jeg er ansat med tilskud fra Videnpilot-ordningen i et år, men der er ikke tidsbegrænsning på selve ansættelsen. I sidste uge sagde min chef, at han regner med, at jeg skal fortsætte. Så jeg flytter vel til Vestjylland, når huset i Aalborg er solgt, og så fortsætter jeg med at optimere virksomheden.”

Kontakt

 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169

Få hjælp til at ansætte en akademiker

Disse sider er skrevet i samarbejde med Djøf.
Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende.

Djøf tilbyder dig følgende gratis:

 • Råd om hvilke kompetencer virksomheden har brug for at tilføre lige nu.
 • Rådgivning om tilskudsordninger, der gør lønudgiften mindre.
 • Hjælp til at lave en effektiv jobannonce.
 • Gratis annoncering på Djøf jobunivers . Første gang du annoncer er gratis. Ligesom det altid er gratis at annoncere, når der er tale om: studenterjob, praktikstillinger, vikariater, videnpilot og andre løntilskudsstillinger.

Djøfs jobbank får cirka 60.000 besøg om måneden, når Djøfs medlemmer leder efter jobs inden for økonomi, it, forretningsudvikling, salg og markedsføring, jura, logistik med videre.

Vil du vide mere om at ansætte en djøfer, kan du kontakte Steen Vive hos Djøf på 33 95 97 02 eller stv@djoef.dk