Landdistriktsvækstpilot

Virksomheder i landdistrikterne, som har en god idé til et udviklingsprojekt, kan søge om tilskud til at ansætte en kandidat med en videregående uddannelse.

SMV

Med en landdistriktsvækstpilot kan mindre virksomheder i landdistrikterne få en akademiker ansat i en periode for et mindre beløb.
Hvis en mindre virksomhed tumler med planer og projekter, som er svære at løfte for virksomheden og dens ansatte, så kan en akademiker måske være den der kan løsner knuden. Til det formål har Folketinget etableret ordningen: Landdistriktsvækstpilot.

Krav til virksomheden
Virksomheder i landdistrikterne, som har en god idé til et udviklingsprojekt, kan søge om tilskud til at ansætte en kandidat med en videregående uddannelse.

Det er et krav, at kandidaten bidrager med nye kompetencer, som adskiller sig væsentligt fra de kompetencer, som medarbejderne i virksomheden i forvejen har.
Kandidaten i virksomheden skal spille en central rolle i at skabe, drive, og udvikle et defineret projekt. Det kan fx være udvikling af nye produkter, nye markeder, nye services eller nye produktionsmetoder, der har et forretningsmæssigt potentiale.

Alle kandidater med en videregående uddannelse – der ikke pt. er ansat i den virksomhed, der søger om tilskud - kan ansættes som landdistriktsvækstpiloter.

I alt 56 kommuner falder ind under ordningen. Se listen over i hvilke kommuner man kan søge tilskud på www.innovationsfonden.dk.

Virksomheder, der ligger inden for EU-kommissionens definition af en SMV (små og mellemstore virksomheder) kan søge tilskud. Ifølge EU-Kommissionen er en virksomhed en SMV når den har:

  • under 250 ansatte samt en årlig omsætning på højst 50 mio. EUR. årligt eller
  • en årlig samlet balance på maksimalt 43 mio. EUR

Hvis en virksomhed indgår i et koncernfællesskab, gælder kravene for hele koncernfællesskabet og ikke kun for virksomheden.

Løn og tilskud
Virksomheden kan få op til 150.000 kr. til ét-årige projekter og 300.000 kr. til to-årige projekter. Kandidaten skal ansættes i en fuldtids-ansættelse, og lønudgifter ud over tilskuddet betales af virksomheden.

Varighed
Der gives tilskud i 1-årige eller 2-årige forløb.

Godkendelse
Innovationsfondens side om Landdistriktsvækstpilot kan du læse mere om ordningen og hente ansøgningsskemaet. Ansøgninger behandles løbende og fonden bestræber sig på at behandle indkomne ansøgninger inden for en måned.

Spørgsmål/sparring om ordningen?
Kontakt chefkonsulent Anette Overby Poulsen i Djøf på tlf 33 95 01 62 eller e-mail aop@djoef.dk

Få hjælp til at ansætte en akademiker

Disse sider er skrevet i samarbejde med Djøf.
Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende.

Djøf tilbyder dig følgende gratis:

  • Råd om hvilke kompetencer virksomheden har brug for at tilføre lige nu.
  • Rådgivning om tilskudsordninger, der gør lønudgiften mindre.
  • Hjælp til at lave en effektiv jobannonce.
  • Gratis annoncering på Djøf jobunivers . Første gang du annoncer er gratis. Ligesom det altid er gratis at annoncere, når der er tale om: studenterjob, praktikstillinger, vikariater, videnpilot og andre løntilskudsstillinger.

Djøfs jobbank får cirka 60.000 besøg om måneden, når Djøfs medlemmer leder efter jobs inden for økonomi, it, forretningsudvikling, salg og markedsføring, jura, logistik med videre.

Vil du vide mere om at ansætte en djøfer, kan du kontakte Steen Vive hos Djøf på 33 95 97 02 eller stv@djoef.dk